Met een huurauto op Curaçao geniet je nog meer van je verblijf

Er zijn veel Nederlanders die geboren zijn op Curaçao en regelmatig teruggaan om familie te bezoeken. Daarnaast zijn er ook duizenden Nederlanders die jaarlijks de oversteek maken voor de een welverdiende vakantie aan een van de parelwitte stranden. Er gaan dan ook dagelijks vluchten vanaf Schiphol naar Willemstad.

Curaçao is niet heel groot, maar wel dusdanig groot dat een auto wel wenselijk is. Uiteraard hebben reizigers vanuit Nederland zelf niet de beschikking over een auto op het eiland, maar gelukkig zijn er diverse aanbieders te vinden op onder andere het vliegveld die het mogelijk maken om een auto te huren. Met een auto maak je je verblijf nog aangenamer en kun je gaan en staan waar je maar wil zonder dat je afhankelijk bent van taxibedrijven of het openbaar vervoer.

Rijden in een huurauto op Curaçao is relatief eenvoudig

Sommige mensen vinden het spannend om op een voor hen vreemde plaats auto te rijden, omdat ze het niet gewend zijn, ze de weg niet kennen en het verkeer er vaak net even anders aan toe gaat dan thuis. Uiteraard is het verkeer op Curaçao ook niet hetzelfde als in Nederland, maar dat is zeker geen nadeel.

Over het algemeen is het rijden voor veel mensen op Curaçao zelfs eenvoudiger dan in Nederland. Er is om te beginnen minder verkeer op de weg en de gemiddelde snelheid ligt bovendien een stuk lager. Er is ook minder gehaast op het eiland en de meeste auto’s zijn automatisch geschakeld, wat het rijden nog makkelijker maakt. Je hoeft dan ook absoluut geen angst te hebben om op dit prachtige eiland rond te rijden.

De meeste verhuurbedrijven bevinden zich op het vliegveld

In Willemstad zijn de meeste autoverhuurbedrijven gevestigd op het vliegveld. De bedrijven zijn een mix tussen lokale aanbieders en een aantal grote internationale namen. Vrijwel alle huurauto’s voldoen aan de laatste veiligheidseisen. Verschillende aanbieders maken het ook mogelijk om al voor je reis online een auto te reserveren, zodat je aangekomen in Willemstad direct in je eigen huurauto kan springen.

Tip: https://www.autohurenopcuracao.nl/

Het is extra praktisch dat de meeste verhuurbedrijven op het vliegveld gelegen zijn, omdat je ook bij vertrek je transport naar het vliegveld met de huurauto kan doen en daar de auto weer in kan leveren. De verhuurbedrijven werken hetzelfde als in Nederland en er kan met een creditcard betaald worden. In de meeste gevallen kun je zelf kiezen tot welk bedrag jij jouw eigen risico en verzekering wil afdekken.

Author

Comments are closed.