Wandelreizen

Heeft u nog nooit een wandelvakantie geboekt? Kunt u niet kiezen welke wandelvakantie u boekt? Deze tekst zal u helpen in het kiezen van wandelreizen, zodat u een bewuste keuze kunt maken.

Met wandelreizen komt u in contact met mens, cultuur en natuur

Wandelen is de beste manier om een land, gebied of streek te leren kennen. Op geen enkele ander manier krijgt u zoveel mee van wat het land u te bieden heeft: stadjes, dorpen en bezienswaardigheden. En u bent zelf ook makkelijk benaderbaar, zodat u snel en eenvoudig contacten legt en veel te weten komt over het gebied waar u loopt. Wandelen is bovendien ook nog eens heel gezond, u kunt het zo duur maken als zelf wilt, het is goed voor elk lichaam. Kortom: wandelreizen zijn een ideale manier om uw vakantie te vieren!

Hoe kan ik me voorbereiden op mijn wandelreis?

Allereerst: zorg voor het juiste schoeisel. Natuurlijk, denkt u. Maar gaat u naar een wandelspeciaalzaak, om u daar goed te laten informeren wat er allemaal mogelijk is. Zorg voor goed onderhoud van uw wandelschoenen, koop er eventueel inlegzolen bij, wandelsokken en wandelkleding, een drinkfles, regenkleding, een stappenteller… En gaat u trainen. Vooral als u weinig tot geen lichaamsbeweging hebt: kies voor de juiste training, zodat het wandelreizen u goed afgaat. Vindt u de juiste wandeltechniek en houdt voor ogen: wandelen is goed voor lichaam èn geest. Dus waarom zou u dit niet combineren met een reis?

Verschillende soorten wandelreizen

Er zijn vele verschillende wandelreizen. Wilt u met bepakking lopen, of wilt u liever dat uw reisorganisatie daar zorg voor draagt? Wilt u een trektocht maken, of vanuit één standplaats de omgeving verkennen? Wilt u in een gezelschap wandelen, of alleen of met zijn tweetjes? Met gids of zonder? Binnen- of buitenland? Grote of kleine afstanden? Zoals u zult begrijpen: er zijn vele mogelijkheden. Met wandelreizen van eigenwijzereizen.nl kunt u ervoor kiezen om een trektocht te maken, of om te lopen vanuit één standplaats. De bagage wordt door hen vervoerd, u loopt dus niet met bepakking. Ook tochten met gps, elektrische fiets, honden of een maatwerktocht, het  is mogelijk bij eigenwijzereizen.nl.

Author

Comments are closed.