Mountainbiken in de Ardennen

Nederland is een fietsland bij uitstek en er zijn dan ook duizenden liefhebbers van verschillende disciplines binnen het fietsen in ons land. Fietsen is veel meer dan een functioneel transportmiddel. Zo kun je recreatief fietsen in de natuur of bijvoorbeeld gaan wielrennen of mountainbiken. Mountainbiken is voor velen een zeer geliefde sport, maar de beste plek om dit te doen ligt echter wel buiten onze landsgrenzen.

Het woord mountainbiken (bergfietsen) verklaart natuurlijk al waarom Nederland misschien niet het beste land is om deze sport te bedrijven. Op slechts enkele uren rijden vind je gelukkig de Belgische Ardennen, een gebied dat zich uitstekend leent voor adembenemende mountainbike tochten voor jong en oud, professionals en amateurs.

Afwisselende mountainbike tours vind je in het onontdekte gebied rond Durbuy

De Ardennen staan op zichzelf al zeer goed bekend als een van de ultieme plekken voor een actieve outdoor vakantie en het is dan ook niet verwonderlijk dat ook het mountainbiken hier erg mooi is. Een van de nog minder ontdekte gebieden in de Ardennen, is het gebeid rond Durbuy en Barvaux. In dit heuvelachtige gebied langs de meanderende rivieren vind je de mooiste tochten met soms behoorlijk pittige beklimmingen en uitdagende afdalingen die absoluut de moeite waard zijn op de mountainbike.


Tip: Selectie beste MTB routes in de Belgische Ardennen

Er zijn routes voor alle niveaus van beginner tot gevorderde mountainbikers. Naast de beklimmingen zijn er namelijk ook grote delen die door de glooiende landschappen gaan waarbij je even op adem kan komen en kan genieten van de prachtige vergezichten in dit gebied.

Barvaux is de ultieme mountainbike bestemming voor een memorabele ervaring

Het voordeel aan het mountainbiken in het gebied rond Durbuy en Barvaux, is natuurlijk op de eerste plaats dat het relatief dicht bij Nederland ligt en het daardoor zeer goed te bereizen is. Ook voor een midweek of een langweekend mountainbiken is dit een uitstekende bestemming.

Uitgelicht: Mountainbiken Ardennen | MTB Belgische Ardennen

Er zijn in het gebied diverse accommodaties te vinden van hotels tot campings waar je terecht kan voor een overnachting. Het gebied is zeer goed ingesteld op het outdoor toerisme en er zijn dan ook honderden verschillende routes te vinden die goed staan aangegeven en jou de allerbeste mountainbike ervaring geven die je je maar kan wensen.

Author

Comments are closed.