Rondje Siquijor

Vanuit Dumaquete pak ik weer de boot naar Siquijor. Ik moet zeggen dat het rondreizen met de boot echt prima te doen is. Je kan kiezen voor 1e en 2e klas. In de 1e klas zit je in een airco ruimte, wat luxere stoelen en een film. De 2e klas zit je in iets minder luxe stoelen en geen airco. Er zijn ook boten die een bovendek hebben. Dit zijn ook 2e klas kaarten. Wij vonden het juist heerlijk om buiten te zitten. Hier kun je bij het kopen van je kaartje om vragen. Je plaats is namelijk vastgelegd op je kaartje. Een kaartje kopen is nog best wel een puzzle. Het is er erg druk en je kan zomaar mispakken, op tijd vertrekken dus als je echt een specifieke boot wil halen.

Siquijor is leuk! Ik had geen hotel geboekt maar wist dat aan de west kust mooie hotels lagen. Siquijor heeft niet echt een centrum en de hotels liggen wat ver uit elkaar. Ik zou vooraf wel een hotel boeken, dat scheelt je wat op en neer rijden met de tuck tuck. Uiteindelijk aangekomen bij een hotel aan de west kust dus. Mooi aan het strand, leuk huisje, zwambadje erbij prima, hangmatje, palmbomen, chill modus is aan…

Scooteren in Siquijor

Siquijor is niet zo groot dus prima rond te rijden met een scooter. De volgende dag een scooter gehuurd bij een tentje langs de weg.  De gehele dag ben ik langs allerlei hotspots op het eiland gereden. Zo heb ik  met mijn voetjes in een natuurbad gezeten, waar kleine visjes heerlijk van mijn voeten kwamen eten, een soort vis spa dus. Ik heb me scooter ergens geparkeerd en ben naar een prachtige waterval in het midden van het eiland gelopen.
Voor de lunch heb ik echt heerlijke kip op. Bij de rotonde waar de boot aankomt op het eiland staat een klein restaurantje. Je ziet de kip hier al draaien. Dit is echt de lekkerste kip die ik ooit op heb! Kip mee in een zakje en doorgereden naar een leuke picknick plaatsje. Ik ben naar het waterpark aan de oost kust gereden. Het is niet echt een waterpark, maar ze hebben wel een hele hoge duikplank op een rotsblok staan. Je kan van deze klif (ongeveer 12 meter) afspringen zo de zee in. Daar zijn ook wat picknick tafels en kun je dus even rustig bijkomen.
Maar uiteindelijk moet je natuurlijk wel die sprong wagen. Na mijn kippetje opgegeten te hebben had ik genoeg moed verzameld. Eenmaal bovenop de klif was het toch wel echt hoog. Er waren ook maar weinig meiden die de sprong durfde te maken. Maar ik wilde me niet laten kennen, een paar keer diep inademen en ik maakte de sprong! Met een klap op het water kwam ik snel weer naar boven. Yess I did it! Maar never  ever again… 🙂

Party met de locals

Na een dagje lekker over het eiland getourd te hebben ben ik die avond uitgekomen bij een echt dorpsfeest. Ik was in de verkiezingstijd op de Filipijnen. Om de Filipijnen over te halen om op bepaalde personen te stemmen ontvingen de mensen geld van deze personen, de stemmen werden dus gewoon letterlijk gekocht. Dit geld moest natuurlijk ook weer opgemaakt worden! Het was super druk op het feestje en de drank vloeide rijkelijk. En dan bedoel ik echt rijkelijk! Een glas rum cola was bijna net zo duur als een liter rum en 1,5 liter cola. Iedereen kocht de drank dus per fles… Gelukkig had ik de laatste dag op Siquijor een rust dagje ingepland….

Author

Comments are closed.