Filipijnen- Op de motor door Palawan

We zijn aangekomen op Palawan, één van de vele eilanden van de Filipijnen. Ik besluit om de hotspots achter me te laten en een motor te huren, op zoek naar de minder toeristische plekjes van het eiland en dat is gelukt! Wat een gave tocht! In zes dagen ben ik over het noordelijk deel van het eiland gecrost. Ik heb mijn motor in Puerto Princessa gehuurd en ben als eerst naar Port Barton gereden. Een heel rustig dorpje, waar je heerlijk wat daagjes op het strand in een hangmat tussen de palmbomen kan doorbrengen. Nou vind ik dat voor een paar dagen leuk, maar daarna wil ik toch wel wat ondernemen. In de middag trek ik er wandelend op uit. Wanneer ik het “touristische deel” van het dorpje uitloop, loop ik tussen de houten hutjes. Tussen de kinderen door loop ik iets naar boven en heb ik een fantastisch uit zicht over de zee en het dorp. De ondergaande zon maakt dit plaatje helemaal af.

De volgende dag ga ik op excursie met de boot. Je kan dat in Port Barton bijna vanaf elk hotel regelen. We stoppen bij diverse snorkel spots en eilanden. Ik zie ook voor het eerst een Zeester. Heel gaaf! De stranden op de eilandjes zijn mooi wit en het water is helder licht blauw. Prachtig om een dagje op het water door te brengen.

El Nido

De dag daarna pak ik mijn scooter en rijd ik naar El Nido. De tocht was lang, maar wel heel mooi. Dorpjes, palmbomen, uitzichten over het water, bergen, van alles komt voorbij.
Ik had er vooraf al veel over El Nido gelezen maar de meningen liepen erg uiteen. Zelf ervaren dus! Eenmaal daar aangekomen was het nog even een klus voordat ik een geschikte accommodatie had gevonden. Het klopt wat ze schrijven over de vele restaurantjes en barretjes. Die zijn er inderdaad en er is voldoende leven. Echter daar heb je ook alles mee gezegd. Het is geen mooi plaatsje, je komt er echt voor de vele tours die ze aanbieden.
De dag daarop dan ook maar direct met de tour meegegaan. Wederom de gehele dag op een boot doorgebracht. Prachtige lagoons bezocht (sommige zo groot, dat ik niet eens doorhad dat het een lagoon was). Geluncht op een idylisch eilandje en veel gesnorkeld. De kapitein bereide verse vis op zijn zelf gemaakte bbq op de boot. Eenmaal bij het eiland werd er een heel buffet voor ons neer gezet. Verser kon niet!

De dag erna hield ik het voor gezien in El Nido en ben ik langs de kust doorgereden naar Duli Beach. Wat een gave plek! Om er te komen kost enigszins wat moeite. Het is ongeveer 3 kwartier rijden vanaf El Nido. Op een gegeven moment staat er een klein bordje en kun je naar links een paadje in. Als je er eenmaal bent, kom je op een prachtig breed wit strand met enkele huisjes waar je kan slapen en een strandtent. Deze plek is van een Nederlands stel. Heerlijk om hier bij te komen.  Ik heb hier niet geslapen omdat ik niet wist dat dat kon en alles al was volgeboekt, maar ik zou het zeker aanraden!

Bulang Beach

De dag erna ben ik nog verder langs de kust gereden en uitgekomen in de buurt van Bulang Beach. Langs de weg staan hier elke keer pijlen naar de zee. Hier ben ik afgeslagen om te kijken hoe het eruit zag. Op een gegeven moment kwam ik bij een heel afgelegen beach resport uit. Ik was de enige gast, maar dat beviel me wel. Met de kajak van de eigenaar ben ik naar een klein eilandje op zee gekajakt in de wederom azuur blauwe zee. S’avonds werd er heerlijk voor me gekookt. Ik mocht zelf niet kiezen, eten wat de pot schaft! Scheelt je weer wat keuzestress. Hoe de plek heet weet ik helaas niet meer.

”Entertainment” in Puerto Princessa

De dag erna ben ik terug naar Puerto Princessa gereden. Een rit waar je ongeveer 6,5 uur over doet… Dat viel tegen, helemaal omdat ik een lekke band kreeg! Gelukkig Kon ik mijn motor achterop bij een vrachtwagen laden en hij heeft me terug naar Puerto Princessa gebracht. Ik mocht voorin in de vrachtwagen plaatsnemen naast de haan (jazeker nog levend) die die avond het avondmaal zou zijn.

In Puerto Princessa ben ik die avond nog op stap geweest. Het entertainment is hier echt te bizar! Live shows van shemales die de meest vreemde vorm van carbaret hebben, gemixt met hele slechte karaoke liet de tranen over mijn wangen stromen van het lachen. In enkele andere discotheken had je live muziek van een soort jongeren pop bands die continue liedjes zongen die men aangevraagd had. Was een mooi, hilarisch avondje.

Ohja, hoe ik mijn hele backpack heb meegenomen op de motor? Niet! J Ik heb mijn backpack achter gelaten in het hostel in Puerto Princessa en heb de dingen die ik echt nodig had meegenomen in mijn day pack. Prima te doen voor een paar dagen.

Palawan zit erop, ik reis door naar Cebu om vandaaruit naar Bohol te gaan.

Author

Comments are closed.