Oneindig reizen, elk land bezoeken en de wereld ontdekken, dat is een droom van veel mensen. Helaas komt hun reis altijd ten einde omdat ze hun normale werkleven weer op moeten pakken. Maar stel je voor dat dat eigenlijk niet meer nodig is. En dat je overal ter wereld kan werken door alleen je laptop mee te nemen. Dat is het leven van een digital nomad. Een digital nomad is iemand die het leven van een nomaad volgt en daardoor geen huishouden heeft. Door te werken vanaf zijn laptop kan hij de wereld overtrekken.

Ontdekken en werken

Het leven van een digital nomad is niet voor iedereen weggelegd. Zonder kennis over een webshop, online marketing of iets anders wat je op het internet kan uitvoeren met alleen een laptop wordt het moeilijk om reizend te werken. Voor de mensen die wel kennis hebben, kunnen ervoor kiezen om de wereld te ontdekken tijdens het werken. Hoe gaaf zou het zijn als je wakker wordt in Botswana, een safari tocht gaat maken en in de middag nog even wat werk afmaakt. En die week erna het vliegtuig pakt naar Australiƫ omdat je daar een klant kan helpen. Werken als digital nomad is een unieke en bijzondere ervaring.

Data en gegevens beschermen

Natuurlijk zijn er ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als een digital nomad. Je laptop is je enige inkomstenbron en alle data en gegevens die op de laptop staan moeten beschermd worden. Helaas beschikt niet elk land of elke plaats over een veilige wifi verbinding waardoor het soms nodig is om aan te melden op een public server. Zo een server kan al gauw informatie over jou en je gegevens verzamelen. Het hoeft maar net zo te zijn dat er aangemeld wordt bij een totaal onbeveiligde server waardoor een ongevraagde gast misbruik probeert te maken van jouw gegevens. Om dit probleem in de toekomst te voorkomen is het goed om te weten hoe je je NTP server weet te beschermen tegen eventueel misbruik.

Author

Comments are closed.